Prednosti jeftinih cipela: kada su pametni izbori u vašem ormaru!

Iako svaka žena u svom ormaru ima barem nekoliko raskošnih cipela, istina je i da jeftine cipele mogu biti pravi izbor u mnogim prilikama. Skuplje cipele su dobro konstruirane, meke poput maslaca i omogućuju vam da udobno hodate na značajnim udaljenostima ili barem stojite satima dok se družite na zabavi.

S druge strane, možda su poster dijete jeftinih cipela cipele koje se nose za jednu priliku. Na primjer, par cipela obojanih u skladu s haljinom djeveruše vjerojatno neće dobiti bis na nekom drugom događaju. Drugi primjer bi mogao biti par espadrila, savršenih za određenu sunčanu haljinu, ali ništa drugo. Ponekad kupimo slatki par jeftinih cipela samo zato što su na sniženju i što će odgovarati puno odjeće. Većina nas ima više cipela nego što bismo uopće mogli iskoristiti, tako da jeftine ženske cipele ispunjavaju ženinu želju za širokim rasponom obuće koju mogu birati, a pritom održavaju proračun u skladu.

Moja osobna definicija cipela je svaka cipela koja nije tenisica ili utilitarne sandale. Bilo koja druga cipela u ormaru trebala bi se moći nositi s haljinama ili hlačama i biti u mogućnosti dotjerati par kratkih hlačica ili traperica. Međutim, kada je riječ o cijeni, odlučit ću se za taj rječito isklesani par talijanskih cipela samo kad znam da ću se poprilično istrošiti. Inače, na donjoj strani polica za cipele tražim jeftine cipele koje ću koristiti samo povremeno. Ako je cipela koju gledate slatka, jeftina, izgledat će sjajno uz vašu uredsku odjeću i vaš posao ne zahtijeva puno hodanja, zašto trošiti više?

Kada kupujete jeftine cipele, morate provjeriti nekoliko stvari prije kupnje: ako je peta cipele visoka 3 inča ili više, provjerite koliko je ta peta pričvršćena za cipelu. Ovo je najčešći nedostatak u ponudi jeftinih cipela. Neugodno je i čak može biti opasno izgubiti tu petu iznenada, spuštajući se niz stepenice ili sjedeći na poslovni sastanak.

Ako taj oh-tako slatki i jeftin par cipela ima tanke, križne trake, ispitajte način na koji su te remenje pričvršćene. Velike su šanse da su zalijepljene, a ne prošivene. Ako vam stopalo na kraju rastegne jedan ili dva remena, oni će se u nezgodnim trenucima odlijepiti. Ako peta cipele nema dobar vrh, nabavite ga što prije u postolaru. Kada se vrh istroši, više nećete moći vratiti tu cipelu!

Osim ovih nekoliko upozorenja, dobra zaliha jeftinih cipela je dobra stvar! Veliki ‘ormar’ cipela stvara dojam da ste doista na potpetici, što daje novi okus vašoj odjeći i dodacima.

Objavljeno dana