Je li potrebno instalirati antivirusni program na Windows 10 računalu?

Da, preporučuje se instalirati antivirusni program na računala koja koriste operativni sustav Windows 10. Iako Windows 10 ima ugrađen antivirusni program zvan Windows Defender, on možda ne pruža dovoljnu zaštitu od svih vrsta prijetnji.

Antivirusni programi mogu pomoći u zaštiti računala od virusa, malwarea, ransomwarea i drugih vrsta zlonamjernog softvera. Oni mogu također pružiti dodatne značajke, kao što su zaštita od phishinga, zaštita web kamere i mikrofona, kontrola roditelja i zaštita identiteta.

Postoji nekoliko besplatnih i plaćenih antivirusnih programa koji su kompatibilni s Windowsom 10. Besplatni programi mogu pružiti osnovnu zaštitu, ali plaćeni programi obično nude dodatne značajke i bolju zaštitu.

Međutim, važno je napomenuti da instalacija više antivirusnih programa može uzrokovati sukobe i usporavanje računala. Stoga se preporučuje instalirati samo jedan antivirusni program i održavati ga ažuriranim kako bi se osigurala najbolja zaštita.

U svakom slučaju, važno je da korisnici računala prakticiraju sigurne navike surfanja i izbjegavaju otvaranje sumnjivih datoteka i veza, kako bi se smanjio rizik od infekcije zlonamjernim softverom.

Objavljeno dana