ZDRAVLJE I ČOKOLADA, IDU LI ZAJEDNO?

Mislite li da će rezanje čokolade na manje komadiće, popularne kockice umanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti? Vjerojatno hoće, jer nije isto kada pojedete 300 grama čokolade unutar 24 sata ili kada tih 300 grama rasporedite na tri ili više dana.

Moramo vam reći nešto vrlo zanimljivo. Često konzumiranje manje količine čokolade povezuju ljude s manjom težinom, nižim opsegom struka: kukovima, nižim krvnim tlakom, nižim upalnim procesima i smanjenom pojavom dijabetesa, uz prilično redovitu rutinu fitnesa. Svi podaci potvrđuju zdrav kardiovaskularni profil.

Ljudi koji konzumiraju više čokolade imaju višu razinu energije, izdržljivosti od ostalih ljudi koji konzumiraju na primjer kofein ili energetska pića. Vjerujte, da ljudi koji su konzumirali manje količine čokolade kroz duži period imaju 12 posto manji rizik od kardiovaskularnih bolesti i 25 posto manji rizik od smrti uzrokovane bolešću.

Također, ljubitelji čokolade imaju deset posto manji rizik od odlaska u bolnicu ili smrti povezane s srčanom bolešću. Otkrivamo dramatično smanjenje rizika obolijevanja od srčanih i moždanih udara kada konzumiramo najmanje 100 g čokolade na dan. Nadalje, konzumiranje ove količine čokolade povezano je s 26 posto nižim rizikom od bilo koje epizode kardiovaskularnih bolesti i čak 40 posto nižim rizikom od smrti.

Objavljeno dana