Prijedlozi i ideje za uređenje dječje sobe

Uređenje bebine sobe uzbudljiv je i radostan događaj za sve ukućane, bližu i danju rodbinu, prijatelje, a pogotovo za nove, mlade roditelje. Dakle, znači da se veliki dan rođenja brzo bliži i da ćete uskoro u naručju držati svoje malo blago.

Prije nego taj dođe, priprema njegovog udobnog malog gnijezda uvelike će vas okupirati. Izbor boje spavaće sobe, raspored namještaja, spremišta i sveg silnog pribora često je vrlo velik izazov, ali istodobno i tako ugodan za raditi u iščekivanju bebe.

Dakle, da vam pomognemo, evo nekoliko ideja za pripremu buduće bebine sobe i stvaranje ugodne i slatke atmosfere.

Za sve vas nove roditelje evo kako urediti bebinu sobu.

Prije svega, trebali biste znati da namještaj ne smije preopteretiti sobu, uvijek dječja sobica mora imat dovoljno mjesta, kako se u narodu kaže: „prostora za disanje“.

Morate u samom početku razmišljat da kupite samo najpotrebnije stvari, a to su dječji krevetić, stol za presvlačenje, komoda za noćna buđenja i dojenje. Ostalo je od vrlo malo koristi u prvim mjesecima života vaše bebe.

Stvari za skladištenje je potrebno imati kako bi se vaše male stvari mogle smjestiti i kako bi ih brzo mogli pronaći kada vam zatrebaju. Možete se odlučiti i za kofere, košare koje će osim što će vam ponuditi odlaganje stvari unijeti dašak osvježenja i ukrasa u dječju sobu.

Dječja sobica mora biti funkcionalna i sigurna jer jedino tako roditelji mogu biti zadovoljni i smireni.

Dječja soba svakako mora biti umirujuća i lijepa, ali mora biti i funkcionalna. Doista, beba će tamo provoditi vrijeme, a i vi! Između dojenja, bočice, noćnog buđenja i presvlačenja pelena, morat ćete tamo provesti duge sate. Zbog toga mora biti dobro uređena.

Konačno, ne zaboravite na sigurnosni aspekt sobe. Sakrijte električne utičnice i žice. Beba možda neće moći pristupiti zabranjenim dijelovima sobe odmah, ali neće potrajati dugo. Zato zaštitite je od opasnosti odmah!

Bebe također provode dosta vremena u svojoj sobi, posebno prvih nekoliko mjeseci. Stoga, kako bi prostor bio što zdraviji, odlučite se za ekološke boje bez mirisa i štetnih otapala. Izbjegavajte boje koje sadrže otrovne tvari što je više moguće.

Objavljeno dana