Funkcionalnosti i informacije koje bi svaka web stranica udruge trebala sadržavati

Udruge imaju mnoštvo različitih aktivnosti i projekata, pa su zato funkcionalnosti i informacije na web stranicama udruga često različite. Međutim, postoje neke osnovne funkcionalnosti i informacije koje bi svaka web stranica udruge trebala sadržavati.

Prva stvar koju posjetitelji web stranice udruge očekuju je informacija o samoj udruzi – njenoj misiji, ciljevima, aktivnostima i projektima. Osim toga, treba navesti i kontakt informacije, poput broja telefona, adrese i e-maila, kako bi se ljudi mogli jednostavno obratiti udruzi.

Još jedna važna funkcionalnost je fotogalerija. Fotografije su važne za stvaranje dojma o udruzi i njenim aktivnostima, a fotogalerija omogućuje posjetiteljima da pogledaju slike i vide što se događa u udruzi.

Ukoliko udruga ima članstvo, na web stranici bi trebao biti dostupan i popis članova, kako bi se zainteresirani mogli informirati o članstvu i načinu članstva. Također, treba postaviti i obavijesti o skorašnjim događanjima i aktivnostima, kao i arhivu događanja u prošlosti.

Neki od drugih elemenata koje bi web stranica udruge trebala sadržavati su informacije o sponzorima, partnerima i donatorima, kao i mogućnost online doniranja. Ako udruga ima web shop, to bi također trebala biti integrirana u web stranicu.

Sve u svemu, web stranica udruge je jedna od najvažnijih marketinških alata i komunikacijskih kanala za udruge. Ona omogućuje udruzi da poveća svijest o sebi, približi se svojim članovima i donatorima, te poveća broj posjetitelja i potencijalnih sponzora i partnera.

Razmišljate o izradi web stranice?

Objavljeno dana