Zašto pas zavija kao vuk

Psi mogu zavijati kao vukovi, ali to nije uobičajeno ponašanje za većinu pasa. Zavijanje je način komunikacije kod vukova, koji ga koriste kako bi se međusobno našli u divljini ili kako bi označili svoju teritoriju.

Psi koji zavijaju mogu imati neke od sljedećih karakteristika:

Pasmina: Neki psi, kao što su huskyji, malamuti i njemački ovčari, imaju genetske predispozicije za zavijanje zbog svoje sličnosti s vukovima.

Učenje: Psi mogu naučiti zavijati od drugih pasa ili čak od vukova, ako su s njima u kontaktu.

Uzbuđenje: Psi mogu zavijati kada su uzbuđeni ili sretni, npr. kada vide svoju obitelj nakon dužeg vremena ili kada igraju.

Stres: Psi mogu zavijati kada su stresirani ili uznemireni, npr. kada čuju glasne zvukove ili kada su odvojeni od svoje obitelji.

Zdravstveni problemi: Psi mogu zavijati zbog bolova ili drugih zdravstvenih problema, pa ako se to događa često ili bez razloga, trebalo bi konsultirati veterinara.

U svakom slučaju, ako vam se pas često zavija kao vuk i to vam čini problematičnim, možda biste razmišljali o obuci ili konzultaciji s trenerom ili ponašanjem pasa kako biste razumjeli uzroke tog ponašanja i našli način da ga smanjite ili eliminirate.

Objavljeno dana