Što je potrebno za krštenje djeteta?

Krštenje djeteta sveta je radnja, gdje je glavni lik beba. Stoga ga morate odijevati u skladu s crkvenim propisima. Sada je u gotovo svim crkvama dopušteno fotografiranje ovog svečanog događaja. Očekujući ugodne dojmove i sjećanja, potrudite se da svi sudionici procesa izgledaju dostojanstveno. Kako bi ceremonija prošla mirno i prema pravilima, važno je unaprijed se pripremiti. Što je potrebno za krštenje bebe?

Priprema za sakrament krštenja

Najprije znajte da je poželjno dijete krstiti par mjeseci nakon rođenja. Mjesto za krštenje je crva, nemojte razmišljati o bilo kojem drugom mjestu jer jedino u crkvi možete na dostojanstven i pravilan način krstiti dijete.

Trebat će vam odjeća za krštenje bebe koja prije svega treba biti udobna. Sam čin krštenja, vrijeme prije i poslije trajat ce između trideset i šezdeset minuta stoga udobna odjeća pomoći će djetetu da bude mirno i ne plače, a vama kao roditeljima, kumovima i ostalim uzvanicima neće stvarati stres plač djeteta.

Odaberite komplete za krštenje s jednostavnim vezicama ili gumbima, tako da možete lako odjenuti bebu nakon čina. Dok se pripremate za krštenje, uključite i pelenu ili ručnik kako biste zamotali svoju bebu. Čak i ako je u crkvi toplo, ipak ponesite dekicu. Nikako nije na odmet kupiti tanki elegantni šešir, šal ili trakicu za glavu.

Kapa će, prvo, zagrijati mokre dlačice novorođenčeta, a drugo, nadopunit će sliku malog anđela tako da možete omotati i zamotati dijete. Ovisno o spolu djeteta izaberite odijelce za krštenje ili haljinicu za krštenje.

Objavljeno dana