Osnove rješenja za sigurnost poslovne mreže

Svijet poslovanja se stalno mijenja, pojavljuju se nove tvrtke, spajaju se tvrtke, dolaze nova tržišta i pojavljuju se nove sigurnosne prijetnje koje izazivaju integritet svih sigurnosnih rješenja koja su postojala. Na tržištu na kojem je sigurnost strogo regulirana, postizanje prednosti u budućim sigurnosnim izazovima trebao bi biti cilj svakog administratora ili konzultanta za sigurnost poslovne mreže. Kako biste bili sigurni da ste uvijek ispred svih budućih prijetnji, postoji niz stvari koje bi se već trebale postaviti prije nego što prijetnja i pokaže svoju ružnu glavu.

Jedan je da vaš hardver i softver trebaju biti skalabilni i proširivi. Što to znači? Skalabilnost znači jednostavno dodavanje lokacija ili korisnika bez udaranja u strop. Proširivost znači da se sve prilagodbe i dodatne značajke mogu izvršiti prema potrebama sigurnosti. Kako bi sustav bio i skalabilan i fleksibilan, bitno je da ga održavate ažurnim i to istovremeno štiteći izvorna ulaganja u hardver i softver. Bilo koje usvojeno rješenje za sigurnost poslovne mreže također bi trebao ponuditi dobavljač koji kontinuirano razvija testove i poboljšava proizvod. Dobavljači koji su specijalizirani za velika poduzeća obično nemaju problema s pružanjem stalne podrške svojim proizvodima. Osim toga, obično su opsežno testirali ova rješenja. Štoviše, obično će imati razvijene proizvode za mala, srednja i velika poduzeća, a svaki je dizajniran da zadovolji sigurnosne potrebe svojih klijenata.

Kao što je spomenuto na početku, sigurnost poslovne mreže je dinamična i vaše će se sigurnosne potrebe nesumnjivo promijeniti tijekom vremena. Odabir sigurnosnog partnera koji je svjestan toga i koji će pružiti ovu stalnu pomoć je ključan. Ovo je onaj koji će vam pomoći identificirati sigurnosne izazove prije nego što postanu mainstream. Oni znaju kako pravilno instalirati i pratiti rješenja te će preporučiti najbolja rješenja za rješavanje određene potrebe. Takav partner je i onaj koji će sigurnosne probleme brzo riješiti. Posljednje što želite je izgubiti klijente ili odgoditi transakcije zbog sporih sigurnosnih napora.

Općenito, zaštita poslovne mreže imat će vatrozid, integriranu uslugu pregledavanja interneta i nadzora e-pošte te softver za sigurnost podataka gdje je to potrebno. Posjedovanje ova tri osigurava da je samo kvalificirani promet dopušten na mrežu, nijedna posjećena web-mjesta ne sadrže viruse ili zlonamjerni softver i da se podaci o korisnicima koriste na odgovarajući način. Uz ovaj temelj, svako rješenje za sigurnost poslovne mreže može se uspješno implementirati.

Objavljeno dana